Čišćenje kuhinja
- Vodu ili ostala sredstva stavite na krpu za čišćenje, nemojte prskati izravno na namještaj.
- Za čišćenje cijele kuhinje obično je dovoljna voda sa malo sapunice.
- Nemojte koristiti kisela, alkoholna ili čistila na bazi otapala!
- Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje!
- Kada koristite proizvode za njegu namještaja, uvijek poštujte upute za uporabu i doziranje!
- Prilikom čišćenja koristiti što manju količinu vode i ostalih sredstava
- Nakon pranja vodom potrebno je suho brisanje! Voda može prodrijeti u spojeve, te fronte mogu nabubriti.
- Neki proizvodi za njegu namještaja sadrže vosak, ako se neispravno doziraju mogu uzrokovati promjenu boje kuhinjske fronte.
- Tvrdokorne mrlje, npr. od namirnica koje se snažno zalijepe, mogu se ukloniti krpom od mikrofibre.
- Razina sjaja fronte može se promijeniti ovisno o sredstvu za čišćenje, stoga uvijek čistite cijelu površinu fronti!
- U slučaju čišćenja kućanskih aparata opremom za čišćenje parom, ako vodena para dođe do drvenih dijelova može doći do propadanja elementa ili cijele kuhinje.
Kuhinjske fronte
- Fronte visokog sjaja potrebno je čistiti, savršeno čistom, mekom i vlažnom krpom
- Krpu za čišćenje fronti visokog sjaja natapamo otopinom tekućeg sapuna i vode i to u omjeru 1 dijela tekućeg sapuna i 100 dijelova vode.
- Fronte visokog sjaja najbolje je čistiti s lijeva na desno ili od vrha do dna, izbjegavajući kružne pokrete.
- Drveni, plastični niti metalni dijelovi kuhinjskih fronti nikada ne smiju čistiti abrazivnim, kiselim i ostalim agresivnim sredstvima za čišćenje.
- Na staklenim vratima s aluminijskim okvirom staklenu stranu obrišite vlažnom krpom.
- Nemojte prskati staklo zato što postoji mogućnost zavlačenja deterdženta između stakla i aluminijskog okvira
- Pripazite da se prilikom čišćenja i/ili korištenja voda ne nakuplja na frontama, a pogotovo ne kutnim spojevima fronti.
Radne ploče
- Standardna DanKuchen radna ploča, kao svaka druga radna ploča napravljena od iverala NIJE otporna na visoku temperaturu, vlagu, vodu, udarce, oštre predmete..
- U slučaju izlaganja vodi prednji rub radne ploče (rubna traka) može nabubriti i odlijepiti se.
- U slučaju izlaganja vodi kutni spojevi radnih ploča mogu se natopiti vodom i nabubriti.
- U slučaju izlaganja vodi urezi radne ploče za sudoper i za ploču za kuhinje mogu upiti vodu i nabubriti.
- U slučaju izlaganja vodi stražnji rub radne ploče prislonjen zidu može upiti vodu i nabubriti.
- U slučaju otvaranja vrata preilice posuđa odmah nakon završetka pranja iz perlice izlazi vodena para koja će prouzročiti štetu na radnoj ploči.
- Za vrijeme korištenja kuhinje vodu sa radne ploče potrebno prikupljati krpom kako se voda ne bi zadržavala na ploči i napravila štetu
- Vruća posuda položena na radnu ploču napravit će znatnu i nepopravljivu štetu.
- Udarci tupim predmetima po radnoj ploči napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
- Rezanje i bilo kakav rad s oštrim predmetima na radnoj napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
- Za odlaganje vrućih objekata, udaranje i rezanje na radnoj ploči od iverala potrebno je koristiti za tu namjenu adekvatan podložak.
- Sredstvo za uklanjanje kamenca sa kuhala vode ili aparata za kavu može prouzročiti štetu na radnoj ploči i ostalim drvenim dijelovima.
- Kuhala vode ili aparate za kavu nemojte držati u blizini spoja radnih ploča zato što će slučajnim izlijevanjem vode prouzročiti bubrenje radne ploče na spoju.
Klimatski uvjeti
- Kao i osoba, namještaj treba okoliš optimalne temperature i vlažnosti zraka.
- Relativna vlaga u prostoriji u kojoj se nalazi Dan Kuchen kuhinja trebala bi biti oko 50%.
- Prekomjerna i preniska vlažnost prostorije dovodi do deformacije i pucanja konstrukcije i fronti kuhinje.